Dag 21 (13/08): Dag van de stoptrein

Dinsdag 13 augustus moest ik een verplaatsing maken van Beervelde naar Zwijndrecht. Wegens een slechte overstap in Lokeren (45 minuten), besloot ik zonder plan op de trein te gaan studeren. Ik had gelukkig al mijn leerstof bij om verder te kunnen.

Lees meer »

Dag 19 (09/06): Luik

Op 9 juni wou ik graag nog eens op de trein studeren. Het lukte niet meer op mijn kamer, dus zocht ik een plek om naar toe te gaan. Om te studeren vind ik de trein van Oostende naar Eupen een leuke en goede trein. Als men volledig vooraan de trein gaat zitten, zit men meestal rustig omdat in alle voorliggende haltes de meeste mensen achteraan of centraal instappen. Met vooraan bedoel ik hier in de richting van Luik/Eupen.

Lees meer »

Dag 18 (18/05): Magazinetocht

Op de facebookpagina had ik gevraagd om een historische foto van een station te sturen. Het maakte niet uit welk station, en van wanneer de foto was, het stations moest op z'n minst veranderd zijn. Ik heb dan antwoord gehad van Danny om het station van Liedekerke te bezoeken. Dit kwam dan nog eens goed uit want dit station had ik nog niet bezocht. Volgens Danny is dit ook het mooiste station van 2019.

Lees meer »

Dag 17 (05/05): Omweg door werkzaamheden te Deinze

Zoals voor vele is zondag een dag voor familiefeesten. Zondag 5 mei was er een familiefeest bij mijn vriendin, net op een dag dat er werkzaamheden zijn in Deinze. Om rapper ter plaatse te zijn, was mijn vriendin zo vriendelijk om me te komen halen in Roeselare. Dit is mijn verslagje van Zwijndrecht naar Roeselare via Brugge.

Lees meer »

Dag 14 (04/03): Heen en terug naar Eeklo

Nu dat de krokusvakantie is begonnen is het tijd om terug België te ontdekken via het spoor. Deze keer trok ik voor de les (de universiteiten hebben geen krokusvakantie) heen en terug naar Eeklo. Veel kijk-en leesplezier!

Lees meer »

Dag 12 (03/11): Wandeling in de ardennen

Op 3 november was het een mooie dag. Mooi zonnetje, weinig wolken, geen kans op regen en een aangename temperatuur. De perfecte dag om een wandeling te maken in de Ardennen. Ditmaal bracht de trein ons naar Gouvy waar we terugwandelden naar Vielsalm. Een dikke 15km langs de GR 571.

Lees meer »

Dag 11: (02/11): Eindelijk over de helft

Vrijdag 2 november was ik weer op stap om over de helft te gaan van het aantal stations in België. Als ik alles goed heb bijgehouden, is Lommel het station dat de eer zal krijgen van het middelste station te zijn in de rij bezochte stations. Hier is een kort verslag van mijn trip doorheen de laatste stations van Antwerpen en Limburg.

Lees meer »