Dag 16 (24/03): Afwerken alle stations provincie Antwerpen

Gepubliceerd op 31 maart 2019 om 11:50

Zondag 24 maart. Van de provincie Antwerpen staat er nog maar 1 station dat ik nog niet gedaan heb, namelijk Mortsel-Deurnesteenweg. Hier volgt een uitgebreid verslag over mijn dag in Mortsel.

Naar Mortsel

We zijn gestart met een fietstochtje naar Linkeroever waar we de tram namen richting het centraal station van Antwerpen. Daar had ik ook afgesproken met gelijkgezinden om Mortsel te gaan verkennen.

Deze S1 trein stopte enkel nog in Antwerpen-Berchem.

Eenmaal aangekomen in Antwerpen-Centraal hebben we nog eens door het station gewandeld. Dit is veruit het mooiste station van België!

Op het perron richting Gent en Poperinge/Lille Flandres stond de 444 te wachten. Ik vind het altijd leuk als er speciale treinnummercombinaties zijn.

Op spoor 6 stond de S1 trein naar Brussel-Zuid te wachten om ons naar Mortsel te voeren.

Mortsel

Eenmaal aangekomen in Mortsel, keek ik eens op de dienstregeling. Hier staat er dat er wel degelijk een trein stopt in de week, maar enkel op maandagen na feestdagen om middernacht en om 1u. Buiten ons 2 stappen er nog 2 mensen af aan dit station.

Het station van Mortsel ligt vlakbij en we gaan dan ook eens gaan kijken naar dit station. Er komen net 2 IC treinen toe van en naar Turnhout. Ik schrik ervan dat Mortsel twee stations heeft op nog geen minuut wandelen van elkaar en die beide bediend worden op nog geen 5 minuten.

In het filmpje komt de S1 trein richting Antwerpen toe in Mortsel-Deurnesteenweg. Sinds vandaag kan men al mijn video's bekijken op de youtube-pagina: https://www.youtube.com/channel/UCJcCpGfxBcod11DNWlLM8Ug/

Zijn video's een leuke uitbereiding op deze blog.

Wandeling doorheen Mortsel

We komen al snel bij een kruispunt waar een bord staat over een oude treinbrug, deze moest natuurlijk in de blog komen.

Uiteindelijk komen we aan in Mortsel-Oude-God om even een paar treinen te spotten. De video's staan zowel op de facebookpagina als op de youtubepagina. Ik heb nog twee Benelux treinen op camera kunnen zetten en een Thalys.

In Mortsel-Oude-God gaan de deuren toe als er een trein passeert. Ik veronderstel dat dit is om te voorkomen dat er een schokgolf doorheen de gang vliegt. Het perron is ook aangepast zodat passagiers kunnen schuilen voor deze schokgolf. Op de filmpjes hoor je een alarm gaan, dit komt van deze deuren.

We zien dat we over de oude spoorwegberm kunnen lopen en doen dit ook. Een mooi stukje natuur doorheen Mortsel. De oude spoorweg is nog een oude militaire spoorlijn die van Antwerpen-Oost tot Antwerpen-Zuid liep. We volgen dit pad verder tot aan Klein-Zwitserland (een soort natuurgebied op de oude spoorwegberm). We gaan hier niet naar binnen, maar gaan richting het fort: fort 4.

Dit is een bijzonder mooi park. Dit pareltje is goed bereikbaar met de trein vanop Mortsel-Oude-God.

Dankuwel om mijn blog te lezen. Ik hoop dat u er van genoten heb. Verder zou ik Lore nog eens willen bedanken om mee te gaan doorheen Morstel. U kan me nog altijd steunen door een kleine financiële bijdrage te leveren via de knop hiernaast. In ruil daarvoor kan je een live foto krijgen als ik onderweg ben en mijn trip op voorhand zien. Of kan je zelfs alle foto's de dag zelf nog toegestuurd krijgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Thierry Coopman
4 jaar geleden

Mortsel heeft 3 stations....er is er nog een aan de rand van de gemeente, namelijk Mortsel Liersesteenweg....wordt weinig gebruikt...ligt op ongeveer 800 m van het centrum en staat in de lijst van NMBS stations....