Dag 17 (05/05): Omweg door werkzaamheden te Deinze

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 18:30

Zoals voor vele is zondag een dag voor familiefeesten. Zondag 5 mei was er een familiefeest bij mijn vriendin, net op een dag dat er werkzaamheden zijn in Deinze. Om rapper ter plaatse te zijn, was mijn vriendin zo vriendelijk om me te komen halen in Roeselare. Dit is mijn verslagje van Zwijndrecht naar Roeselare via Brugge.

Zwijndrecht --> Roeselare

Spoorlijn 59 is de spoorlijn die ik het beste ken. De dienstregeling ken ik dan ook vanbuiten. Voor de Beveraars is de dienstregeling op hun station ongelukkig. De stoptrein naar Gent komt vlak voor de sneltrein naar Gent en Oostende. Ze hebben wel twee treinen per uur, maar zeer ongelukkig gelegen. In de week is dit ongeveer hetzelfde verhaal, maar zijn de treinen gewisseld.

Vanuit Brugge nam ik dan de sneltrein (die eigenlijk in elk station stopt) naar Kortrijk. Deze stopte nog in Zedelgem (zeer laag perron), Torhout, Lichtervelde en Roeselare. Alweer twee stations die ik van mijn lijstje kan schrappen. Het is niet veel, maar de eerste twee weken van de grote vakantie heb ik vrij gehouden om zo goed als elke dag op de trein te gaan zitten.

Mijn reis start zoals vele keren terug in Zwijndrecht. Het is zondagochtend 8 uur en ik neem de eerste trein van de dag richting Gent. De eerste trein van de dag is pas om 8u09 in Zwijndrecht.

Deze trein is goed voor mijn verplaatsing naar Beveren waar er een overstap is met de IC trein richting Oostende. Zoals altijd heb ik verschillende overstapmogelijkheden: Beveren geeft de langste wachttijd, maar dan zit je eerder op de IC, in Sint-Niklaas is zo goed als even lang wachten en in Lokeren moet men de tunnel onder de sporen nemen.

Vanuit Beveren neem ik de sneltrein naar Brugge. Normaal gezien zou ik naar Ieper moeten gaan, maar door de lange reistijd zou ik te laat aankomen. Daarom is mijn vriendin zo vriendelijk om me te komen halen in Roeselare. De snelste weg naar Roeselare is, door de werkzaamheden in Deinze, langs Brugge.

De IC trein stopte nog in Sint-Niklaas, Lokeren, Gent-Dampoort, Gent-Sint-Pieters en Brugge. In Brugge had ik een zeer korte overstap van 3 minuten. Gelukkig reed de trein mooi op tijd!

De terugweg

Na een lang familiefeest ben ik nog teruggekeerd naar Beervelde vanuit Ieper. Een rit die me normaal een 1u45 kost, duurde een uurtje langer door diezelfde werkzaamheden in Deinze. Eerst spoorde ik van Ieper naar Kortrijk om daar een half uur stil te staan voordat de trein terug vertrok. Dan reed ik door tot in Deinze waar we met z'n allen op de vervangbus moesten. Een twintigtal minuten later stonden we dan in Gent-Sint-Pieters, waar ik weer een halfuur had voor de S53 trein naar Beervelde toekwam.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.