Dag 18 (18/05): Magazinetocht

Gepubliceerd op 25 juni 2019 om 12:01

Op de facebookpagina had ik gevraagd om een historische foto van een station te sturen. Het maakte niet uit welk station, en van wanneer de foto was, het stations moest op z'n minst veranderd zijn. Ik heb dan antwoord gehad van Danny om het station van Liedekerke te bezoeken. Dit kwam dan nog eens goed uit want dit station had ik nog niet bezocht. Volgens Danny is dit ook het mooiste station van 2019.

Zwijndrecht --> Liedekerke

Zoals vaak het geval is, is mijn vertrekstation Zwijndrecht. Ditmaal neem ik de trein richting Antwerpen. We stoppen nog net voorbij de Kennedytunnel in Antwerpen-Zuid en Antwerpen-Berchem.

In Antwerpen-Berchem was het even wachten op de trein naar Brussel. Deze rit werd verzorgd door een Desiro MS08 met stops in de IR haltes, nl. Mortsel Oude God, Mechelen Nekkerspoel, Mechelen, Vilvoorde, Brussel-Noord. We beslissen onze aansluiting te nemen in het Noordstation. Hier zijn nog wat foto's van onderweg!

In Mechelen en in Vilvoorde bekijken we de werken. Deze beginnen al goed vorm te krijgen.

In Brussel-Noord stappen we over op de trein richting het station van de dag. We nemen opnieuw een Desiro MS08 met stops in Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Liedekerke.

Dankzij Danny heb ik een oude foto mogen gebruiken van Liedekerke vlak voor de werken. Nog niet zo lang geleden, maar dit is dan ook de reden dat ik naar daar trek. Liedekerke is ook nog een station dat op mijn lijstje stond voor te bezoeken en vanuit Liedekerke kan ik nog een aantal stations bezoeken die nog op mijn lijstje staat.

Liedekerke

Voor

Na

Het station van Liedekerke en zijn omgeving heeft een grote verandering teweeg gegaan. De straten zijn heraangelegd, het station is volledig toegankelijk gemaakt voor andersvaliden en de perrons zijn opgehoogd, zodanig dat iedereen vlot in en uit kan stappen. Tussen mijn bezoek en het schrijven van deze blog zijn de laatste afwerkingen gebeurd. Dit is een mooi voorbeeld hoe dat een station moet zijn. Verder is dit station zeer vlot te bereiken via Brussel. Het ligt maar op 13 minuten van Brussel-Zuid. De reden hiervoor is dat dit station is geleden tussen Denderleeuw en de aansluiting naar het snelspoor 50A richting Brussel.

Liedekerke --> Zwijndrecht

We zijn toegekomen met de sneltrein naar Gent-Sint-Pieters en we vertrekken met de sneltrein naar De Panne. Tussen Liedekerke en Gent doen ze andere haltes aan. De trein naar De Panne is voor ons nog gestopt in Denderleeuw, Erembodegem, Aalst, Lede, Serskamp, Schellebelle, Wetteren en Gent-Sint-Pieters.

Ondertussen is het al middag en we besluiten een broodje te kopen. Door werkzaamheden op het spoor tussen Gent-Dampoort en Lokeren wachten we op de sneltrein van Poperinge, die dan ons via Dendermonde (zonder stop) naar Lokeren brengt. In Lokeren stappen we uiteindelijk over op de stoptrein naar Zwijndrecht, met de gebruikelijke stops in Sinaai, Belsele, Sint-Niklaas, Nieuwkerken-Waas, Beveren, Melsele en Zwijndrecht.

Nu ben ik jullie nog enkel het gebruikte materieel tegoed: De IC Liedekerke - Gent was een MS80, of beter gekend als een break. De IC Gent - Lokeren was MS96, of beter gekend als de Deense neus. En  de laatste stoptrein was weer een Desiro MS08. Om af te werken: hier zijn nog een aantal foto's.

Bedankt voor te lezen en kijken en tot zeer snel!

Hersteld perron van Sinaai na ongeval met goederentrein. Vandaag de dag kan men de verantwoordelijke wagon nog steeds zien in het goederenstation van Lokeren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.