Podcast trip

Onlangs ben ik benaderd geweest door Kevin van de NMBS. Kevin moest voor een project een podcast maken en hij koos ervoor om dit in teken te zetten voor de spoorweg en spoorwegverhalen te brengen. Ik ben zeer blij dat ik deel uit mag maken van zijn project en deze dag stond in de agenda gepland om samen een trip te maken doorheen België terwijl hij de podcast op nam. De podcasts van hem kan je vinden op https://cheminots.podbean.com/. De podcast over deze trip zal rond 1 augustus online komen.

Lees meer »

GR 573: Langs de Vesder tussen Angleur en Pepinster

Op 12 juli 2021 wordt België getroffen door zeer veel regen met overstromingen tot gevolg. Veel gebieden worden getroffen, onder andere de regio waar juist dit verslag plaatsvindt. Mijn reis richting de Vesder vond plaats tussen 5 en 7 juli 2021, dus dit verslag schetst dan ook de toestand van voor de ramp die de regen heeft veroorzaakt.

Lees meer »

Van Testelt tot Averbode, van toen en nu

Na een veel te lange afwezigheid is het tijd voor een nieuw hoofdstuk bij Alle Stations van België. Nu alle stations bezocht zijn, ben ik op zoek gegaan naar iets nieuw voor deze zomer. In plaats van alleen het station en perron te bezichtigen ga ik eens zien wat achter het station ligt, welk dorpje, stadje of mooi landschap we kunnen ontdekken in de buurt van de spoorlijnen.

Lees meer »

Omleiding Visé Montzen

Eindelijk ben ik weer een dag op stap geweest om een reisblog te maken. Deze keer is het eens geen internationaal traject of traject met nieuwe stations, maar wel een traject op een nieuw stuk spoor dat ik nog nooit eerder heb gedaan.

Lees meer »

Dag 29 (17/07): Laatste dag!

Welkom bij de laatste blog in het project waarin ik alle stations van België bezoek. Dit is echter niet het einde van de site! Er zullen nog verscheidene blogs komen over reizen met de trein, zowel in België als erbuiten.

Lees meer »

Dag 28 (03/07): Eerste trip na de lockdown

Hier is hij dan eindelijk: de volgende dag in mijn avontuur naar alle stations van België. We hebben even moeten wachten, omwille van een reden die iedereen al te veel heeft gehoord, maar dit is dus het eerste tripje voor de website sinds de lockdown. Ik heb tijdens en na de lockdown wel al eens de trein genomen voor persoonlijke redenen en deze waren niet voor de website bedoeld.

Lees meer »

Dag 27 (28/02): Diesellijntje naar Couvin

Het is weer krokusvakantie voor vele scholieren en ouders. Al enkele jaren heb ik geen krokusvakantie meer, maar dit houdt me niet tegen om zelf een dagje verlof te pakken en weer te genieten van de Go Unlimited. Vanaf nu is het afvinken geblazen en goed plannen van de reis zodat ik overal geraak waar ik nog moet komen.

Lees meer »

Dag 22 (14/08): 40 nieuwe Waalse stations bezocht

Een dag na mijn trip van 60 nieuwe haltes ben ik weer op stap om alweer 40 stations te bezoeken. Op twee dagen heb ik zo meer dan 100 stations bezocht die ik nog niet eerder heb kunnen bezoeken. Vanaf nu zal het lastiger worden om de kaart verder te vullen en veel stations op 1 dag aan te doen. We zullen beginnen aan deze dag: zoals gewoonlijk vertrek ik vanuit Zwijndrecht.

Lees meer »