Dag 23 (19/08): Tripje naar de zee en terug naar het binnenland

Gepubliceerd op 26 september 2019 om 20:17

19 augustus vertrok ik weer op pad vertrekkende van Zwijndrecht. Het plan bestond erin om naar De Panne af te reizen en dan terug te keren en wat nieuwe stations te bezoeken in het binnenland, zonder verder plan. Hier is het verslagje en de foto's van mijn dag doorheen België.

Zwijndrecht --> De Panne

Mijn reis vertrok in Zwijndrecht met nog een rode varkensneus richting Sint-Niklaas/Lokeren. De trein stopte nog in Melsele, Beveren en Nieuwkerken-Waas. Ik besluit om over te stappen in Sint-Niklaas.

Vlak na de stoptrein komt de IC naar Oostende toe met een vertraging van meer dan 20 minuten. Omdat deze trein al redelijk vol zit en er nog veel volk op het perron staat te wachten, besluit ik te wachten op mijn voorziene aansluiting op de IC naar Lille Flandres/Poperinge. Deze rit wordt zo goed als altijd uitgevoerd door een Deense neus (MS96). Deze had de gebruikelijke haltes in Lokeren, Gent-Dampoort en Gent-Sint-Pieters.

De trein richting De Panne vertrekt op 1 van de vernieuwde perrons in Gent-Sint-Pieters. Op dit uur komt deze MS96 aan vanuit Landen en rijdt hij verder onder een andere treinnummer naar De Panne. Deze trein is nog gestopt in De Pinte, Deinze, Tielt, Lichtervelde, Kortemark, Diksmuide, Veurne, Koksijde en De Panne.

De Panne --> Brussel-Zuid

Het eerste stuk naar Gent is weer hetzelfde stuk langs dezelfde haltes. Weerom rijdt deze trein verder naar Landen onder een andere treinnummer. Ik had dorst en geen drinken bij en ik dacht om in Gent bevoorrading te doen en de trein waar ik inzat in te halen met een directe IC naar Brussel, zodat ik extra tijd in Gent had.

Ik kom ruim voor de trein naar Landen aan in het station van Brussel-Zuid, maar in Brussel zie ik de trein naar 's Gravenbrakel (Braine-le-Compte) waar ik nog twee stations moet bezoeken.

Brussel-Zuid --> Bergen

De trein (een desiro deze keer) stopte in Vorst-Zuid, Ruisbroek, Lot, Buizingen, Halle, Lembeek, Tubeke, Hennuyères en 's Gravenbrakel.

In Braine-le-Compte neem ik de trein naar Bergen en Quiévrain. Mijn plan was om te blijven zitten tot het einde, maar de treinbegeleider heeft er iets anders over beslist in een positieve manier. De trein stopte eerst nog in Zinnik, Jurbeke en Bergen. In Bergen riep de conducteur de aansluitingen af en ik hoorde de aansluiting naar Geraardsbergen. Ik ruimde snel mijn gerief op en heb  de aansluiting naar Geraardsbergen gehaald. De trein naar Bergen was een break.

Bergen --> Geraadsbergen

De volgende etappe werd afgelegd door een desiro met stops in Ghlin, Erbisœul, Jurbeke, Lens, Cambron-Casteau, Brugelette, Mevergnies-Attre, Maffle, Aat, Rebaix, Papegem, Houraign, Acren en Geraadsbergen. Ik vond dit het mooiste stukje van de trip doorheen het land. Hier zie ik veel vergezichten, heel veel akkers maar het is wel een slechte studeertrein.

Geraardsbergen --> Antwerpen

Het laatste stuk van de reis was dan terug richting Antwerpen. Eerst een desiro naar Brussel-Zuid met stops in Viane-Moerbeke, Galmaarden, Tollembeek, Herne, Edingen en Halle. In Brussel-Zuid ben ik dan overgestapt op de sneltrein (Een M6 getrokken door een type 27 lok) naar Antwerpen-Centraal met stops in de Brusselse stations, Mechelen en Antwerpen-Berchem. Van daar was het met de trein naar Zwijndrecht op een rode varkensneus.

Na 11 treinen en een hele dag op de trein gezeten te hebben zijn er terug 26 stations van de lijst geschrapt. Eerst door de akkers van West-Vlaanderen, terug naar Gent en Brussel. Om dan via een omweg door de vlaktes van Henegouwen naar Bergen en via Geraardsbergen en terug in Henegouwen (Edingen) te komen. Ten slotte geraak ik door Brussel tot in mijn thuishaven.

Ik heb lang niets laten horen van mij, maar dit komt omdat het redelijk druk is geweest de afgelopen tijd. Ik heb nog 2 verslagjes te maken vanuit de grote vakantie die ik volgende week of de week erop ga posten. Dan ga ik verder kijken welke stations ik nog moet bezoeken om dan in de herfstvakantie er terug op uit te trekken met mijn go-unlimited.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.