Nu bijna alle stations bezocht zijn, is het tijd om deels internationaal te gaan. Lees hier mijn berichten over mijn internationale trips met de trein.

Veel lees- en kijkplezier!!

Met de trein naar de Italiaanse Alpen

Eindelijk nog eens een tripje dat ik online kan zetten. Deze keer gaan we met een groep collega's gaan skiën in Italië en om daar te geraken maken we gebruik van de trein. Ons reisplan ziet er als volgt uit: 

Lees meer »

Orient Express

Zoals velen het hebben gehoord, is de Orient Express gepasseerd in België enkele dagen geleden. Op dinsdag 22 juni reed deze trein heen naar Amsterdam. Toen had ik geen tijd om hem te gaan spotten, maar met de terugrit op 24 juni had ik meer geluk. Ik ben toen naar Brussel geweest om hem te spotten en hier zijn de foto's die ik die dag heb gemaakt, evenals wat filmpjes.

Lees meer »

Thalys Sneeuw

Begin februari 2020, nog voor corona echt uitbrak in Europa, konden we nog op skireis gaan. Niemand wist dat binnen een dikke maand Europa op slot zou gaan. Voor het tweede jaar op rij kozen we voor de Thalys Sneeuw richting de Franse Alpen, omdat dit ons vorig jaar zeer goed was bevallen en ons meer vrijheid gaf dan als we met de bus zouden gaan. We reizen in de standaard klasse van Thalys en hebben per persoon 110 euro betaald voor heen- en terugticket, de goedkoopste categorie. Als men deze prijs wil, is het aan te raden om je tickets te kopen op de dag dat de verkoop begint.

Lees meer »

Izy

Mijn reis startte deze keer in Brussel-Zuid. Ik was al heel vroeg op voorhand aanwezig. Wat me vooral opviel, was dat er ongelofelijk veel politie rondliep in het station, zij hadden een paar drugshonden mee. De trein (een eurostar-stel) kwam al 2 uur voor het vertrek op het perron staan. Dit eurostar-stel was niet uitgerust met de kleuren van Izy, wat aangeeft dat deze trein nog steeds wordt gebruikt om door de kanaaltunnel te gaan. Ik weet niet wat er met het andere Izy-stel aan de hand was, want toen we vertrokken in Brussel zag ik het stel staan in de depot net ten zuiden van Brussel-Zuid. De verschillen tussen deze twee stellen zijn vermoedelijk niet groot, maar ik ben toch nieuwsgierig. Hier volgt een korte review over mijn trip naar Parijs-Noord.

Lees meer »