Dag 25(22/08): Laatste trip deze grote vakantie

Gepubliceerd op 14 november 2019 om 12:56

Zo, ik ben er weer. Aan al mijn volgers: Sorry dat ik zo lang niets van mij heb laten horen. Hier is nog een blogje uit de grote vakantie.

Zwijndrecht --> Kortrijk

Zoals vaak het geval is, start mijn trip in Zwijndrecht. Eerst neem ik de stoptrein tot in Sint-Niklaas met de gebruikelijke stops in Melsele, Beveren, Nieuwkerken-Waas en Sint-Niklaas. De titel doet vermoeden dat ik op de eerste sneltrein naar Kortrijk ben gestapt. Ik ben weldegelijk op een sneltrein naar Kortrijk gestapt, maar die via Brussel.

Na Halle heeft deze trein nog haltes te Edingen, Opzullik, Aat, Leuze, Doornik, Froyennes, Herseaux, Moeskroen en Kortrijk.

De stoptrein was een gerenoveerde varkensneus en de sneltrein naar Kortrijk was een dubbeldekker getrokken door een HLE18. Deze sneltrein heeft ook deels een stoptreinfunctie. Deze stopte nog in Belsele, Sinaai, Lokeren, Zele en Dendermonde. Tot hier heeft deze trein een stoptreinfunctie.

Verder rijdt deze trein als een echte IC met nog stops in Jette, Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Halle. Vanaf hier stopt de trein weer in elk station dat hij tegenkomt, maar de stations liggen hier echt ver uit elkaar, zodat men hier toch niet kan spreken over een stoptrein.

Kortrijk --> Geraadsbergen

In Kortrijk heeft deze trein geen enkele mooie aansluiting op andere treinen, terwijl alle andere treinen in Kortrijk allemaal op dezelfde moment toekomen. In Kortrijk neem ik de stoptrein naar Zottegem. Deze desiro stopt nog in Vichte, Anzegem, Oudenaarde, Sint-Denijs-Boekel, Munkzwalm en Zottegem.

In Zottegem heb ik dan de dieseltrein (MW41) genomen richting Geraadsbergen met nog een stop tussendoor in Lierde.

Geraadsbergen --> Denderleeuw

Na een lange overstap in Geraadsbergen kwam de volgende desiro aan om ons naar Denderleeuw te brengen. Deze trein had nog haltes te Schendelbeke, Idegem, Zandbergen, Appelterre, Eichem, Ninove, Okegem, Iddergem en Denderleeuw.

Denderleeuw --> Denderleeuw

Eenmaal aangekomen in Denderleeuw wist ik niet waar ik naartoe zou kunnen gaan. Mijn oog viel dan op de S-trein naar Jette en Brussel. Deze trein stopte dan nog in elke halte voor Jette, namelijk: Liedekerke, Essene-Lombeek, Ternat, Sint-Martens-Bodegem, Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Sint-Agatha-Berchem en Jette. In Jette besluit ik over te stappen op de S3-trein naar Denderleeuw en Ede. Deze trein stopte nog in Bockstael, Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Denderleeuw, Welle, Haaltert en Ede. Ik besluit in Ede af te stappen zodat ik de trein naar Denderleeuw kan terughalen zodanig dat ik op tijd thuis zou komen.

Ede --> Zwijndrecht

Vanuit Ede rijd ik terug huiswaarts. Eerst met de S3 naar Denderleeuw met stops in Haaltert, Welle en Denderleeuw in een desiro. Dan met de piekuur naar Gent-Sint-Pieters. Dit was een HLE21 met getrokken M4 rijtuigen met stops in Erembodegem, Aalst, Lede, Serskamp, Schellebelle, Wetteren, Kwatrecht en Gent-Sint-Pieters.

In Gent-Sint-Pieters nam ik de sneltrein naar Lokeren met stops in Gent-Dampoort en Lokeren in een MS96. Om dan opnieuw met een gerenoveerde varkensneus naar Zwijndrecht terug te keren met de normale stops in Sinaai, Belsele, Sint-Niklaas, Nieuwkerken-Waas, Beveren, Melsele en Zwijndrecht.

Dat is juist dezelfde trein waar ik deze ochtend ben mee vertrokken, nummer 837.

Avond

Ochtend

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.