Dag 28 (03/07): Eerste trip na de lockdown

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 12:01

Hier is hij dan eindelijk: de volgende dag in mijn avontuur naar alle stations van België. We hebben even moeten wachten, omwille van een reden die iedereen al te veel heeft gehoord, maar dit is dus het eerste tripje voor de website sinds de lockdown. Ik heb tijdens en na de lockdown wel al eens de trein genomen voor persoonlijke redenen en deze waren niet voor de website bedoeld.

Zwijndrecht --> Familleureux

Brussel-Zuid heb ik het nog nooit zo rustig geweten op dit uur. Tijdens de lockdown heb ik wel rustigere stations gezien (zoals Gent-Sint-Pieters), maar dit is voor mij de eerste keer terug in Brussel.

Vanuit Brussel neem ik de IC richting Bergen en stap al af in de eerste halte: 's Gravensbrakel (Braine-le-Compte). Deze snelle korte rit werd voorzien door een MS96 Deense neus.

Het vertrekstation van dienst is vandaag Zwijndrecht. Vanuit dit station neem ik de S-trein naar Antwerpen-Centraal met stops in Antwerpen-Zuid en Antwerpen-Berchem. Deze rit werd verzorgd door een Desiro MS08.

In Antwerpen heb ik een ruime overstap op de IC richting Brussel en Charleroi. Deze sneltrein bestond uit M6 rijtuigen en stopte in Antwerpen-Berchem, Mechelen, Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.

In Braine-le-Compte neem ik de stoptrein richting La Louvière, maar stap al af in Familleureux. Deze trein, bestaande uit een klassiek motorstel, hield nog halt in Ecaussinnes, Marche-Les-Ecaussinnes en Familleureux. Eindelijk kan ik twee nieuwe haltes van de lijst schrappen. De reden voor de overstap in Familleureux is dat ik zo een langere middagpauze heb om te eten. Door de mondmaskerplicht is het namelijk niet mogelijk te eten op de trein of op het perron.

Familleureux

In dit gezellig dorpje had ik dan ongeveer 50 minuten om te eten en het dorpje te verkennen. Gelukkig ligt het centrum dicht bij het station, wat in kleinere stations vaak niet het geval is. Hier zijn een aantal sfeerfoto's van het dorpje.

Familleureux --> Braine-le-Compte

De terugweg was weer langs Marche-Les-Ecaussinnes en Ecaussinnes. Het was hetzelfde klassiek motorstel dat me vervoerde.

Van hieruit werd er teruggereden naar Braine-le-Compte waar ik nog een wandeling heb gemaakt van 6 km. Je kan er heel mooi wandelen in de heuvels tussen de velden.

Terug huiswaarts

Het eerste stukje naar huis is met de IC naar Brussel, met een M6 rijtuig dat rechtstreeks naar Brussel rijdt zonder te stoppen. Te Brussel-Zuid werd overgestapt op de IC richting Gent. Deze trip is opnieuw een rechtstreekse verbinding, verzorgd door een break. Gent-Sint-Pieters werd aangedaan zodanig dat ik samen met mijn vriendin naar huis kon gaan. Zij zat op de trein komende van Poperinge (MS96) en had haar fiets mee. Daardoor mocht ze van de treinbegeleider in eerste klasse gaan zitten. In Gent-Sint-Pieters heb ik dan een klasseverhoging gekocht zodat ik haar kon vervoegen. Achteraf was ik blij dat ik dit gedaan had, want de trein zat vrij vol. De Deense neus is dan nog gestopt in Gent-Dampoort, Lokeren en Sint-Niklaas om daar over te stappen op de stoptrein naar Zwijndrecht met stops in Nieuwkerken-Waas, Beveren, Melsele en Zwijndrecht. Deze laatste werd dan weer verzorgd door een Desiro. Wij prijzen ons gelukkig, want het perron in Zwijndrecht is een laag perron en een Desiro is nu eenmaal het gemakkelijkste om af te stappen in Zwijndrecht. Het zijn de beste treinen om een fiets op mee te nemen (als het niet te druk is).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.