Dag 14 (04/03): Heen en terug naar Eeklo

Gepubliceerd op 11 maart 2019 om 10:17

Nu dat de krokusvakantie is begonnen is het tijd om terug België te ontdekken via het spoor. Deze keer trok ik voor de les (de universiteiten hebben geen krokusvakantie) heen en terug naar Eeklo. Veel kijk-en leesplezier!

Beervelde --> Gent-Dampoort

Zoals goede gewoonte vertrek ik in mijn favoriete station, Beervelde. Een klein gezellig station, met een mooi vervallen stationsgebouw. De trein voert me naar Gent-Dampoort. Dit is maar een ritje van enkele minuten.

Aangekomen in Gent-Dampoort passeren er eerst nog een aantal treinen, zowel goederen als lege reizigerstreinen, voordat de trein naar Eeklo komt.

Gent-Dampoort --> Eeklo en terug

De spoorlijn zelf is een pareltje voorbij Evergem. Dan ben je voorbij de haven en heb je mooie uitzichten over het platte land. Ik had jammer genoeg geen tijd voor Eeklo te verkennen want ik moest op tijd terug in Gent zijn voor mijn lessen.

Vanuit Dampoort komt de trein nog in 5 haltes die nog onbezocht op mijn lijstje stonden: Wondelgem, Evergem, Sleidinge, Waarschoot en Eeklo. Zoals men kan zien op de foto's zat het weer een beetje tegen, maar dat hield me niet tegen.

Toen we Dampoort binnen reden moesten we voorgang verlenen aan de IC vanuit Antwerpen naar De Panne. Deze trein had een lichte vertraging, dus wij ook. Het is me opgevallen dat deze trein niet symmetrisch rijd tussen Eeklo en Gent Sint-Pieters. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.