Dag 13 (17/11): Ardennen - West Vlaanderen

Gepubliceerd op 15 februari 2019 om 09:57

Het is weer even geleden, maar nu dat de examens en de vakantie erop zit, heb ik weer tijd om berichten te posten. Dit verslag is van 17 november 2018 toen ik een trip maakte van Grupont naar Ieper.

Grupont, deelgemeente van Tellin, heeft een klein gezellig stationnetje met 1 stoptrein om de 2 uur. Tijdens een van mijn vorige reizen ben ik hier afgestapt, nu is het tijd om de andere kant te verkennen (richting Ciney). Ik ben ruim op voorhand in het station en heb dan ook veel tijd om foto's te nemen van dit stationsgebouw.

De trein van dienst was zoals verwacht een desiro en bracht me nog naar Forrières, Jemelle, Marloie, Aye, Harversin, Chapois, Leignon en ten slotte Ciney.

Door werkzaamheden op het spoor dat weekend reed er geen trein tussen Ciney en Namen. Er reden wel vervangbussen maar hierdoor ben je een uur langer onderweg zijn. De treinen blijven wel langs beide kanten op hetzelfde uur rijden en de bus is trager. Ik vind dit geen probleem: dit geeft me wat meer ruimte op de komende overstappen die volgen.

Vanuit Ciney rijdt de bus rechtstreeks naar Namen. Eerst via de N4 en dan via de E411 tot in Namen. We worden afgezet aan de achterkant van het station. Hier heb ik 2 treinen per uur naar Brussel. Ik kies ervoor om de tweede te nemen zodat ik op het gemak mijn middageten kan kopen.

De trein naar Brussel staat al ruim op voorhand in het station van Namen. Deze stopt nog in Gembloux, Ottignies, Brussel-Luxemburg, Brussel-Schuman, Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Ik beslis om in het zuidstation over te stappen.

De volgende trein is een break. Deze trein rijdt van Brussel naar Kortrijk met stops in Denderleeuw, Zottegem en Oudenaarde. Dit is jammer genoeg de laatste foto van de dag wegens een platte baterij.

In Kortrijk neem ik de laatste overstap van de dag op de sneltrein naar Ieper. Die trein stopt in alle stations vanuit Kortrijk, een heel gekend stukje voor mij.

In welk station in Brussel stap je het liefste over als je doorheen de NZV moet?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.