Dag 9 (14/08): Antwerpen, Antwerpen, Antwerpen en nog eens Antwerpen

Gepubliceerd op 26 augustus 2018 om 10:26

Dag 9 is een feit. Deze keer ben ik vertrokken in Antwerpen-Zuid met als bestemming Antwerpen-Centraal, maar met een heleboel stations daartussen. Het doel van de reis was om zo goed mogelijk en zoveel mogelijk te kunnen blokken. Als het rustig is op de trein, is dat voor mij namelijk de beste plek om te blokken. Hier is mijn verslagje van mijn blokdag op de trein.

Antwerpen --> Puurs --> Antwerpen

Het een desiro MS08 rijtuig. Het is, door het gebrek aan tafeltjes, niet de beste trein om in te blokken, maar dat is toch gelukt.

Deze trein voert ons langs industrieel gebied. Nadat we dit industrieel gebied verlaten hebben, is deze spoorlijn wel mooi. Mooie bruggen over brede waterwegen, en het station met de mooiste naam: Ruisbroek-Sauvegarde. Hier zijn enkele foto's.

Dan ben ik ook dezelfde weg terug gegaan, maar ben ik uitgestapt in Antwerpen-Centraal. Op de terugweg wou ik juist nog even een mooie foto maken van het water. Ondertussen was het lichtjes beginnen regenen.

Mijn vertrekstation was Antwerpen-Zuid. Dit station ligt aan de ingang (of uitgang) van de Kennedytunnel. Naast de auto, kan je hier ook de spoorlijn nemen naar Puurs.

Eenmaal aangekomen in Puurs, is het even tijd om de benen te strekken. De treinbegeleidster heeft me ondertussen al veel succes gewenst met het studeren en vond het leuk dat ik heel België rondtrek op de trein.

De trein had haltes te: Antwerpen-Zuid, Hoboken-Polder, Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Ruisbroek-Sauvegarde en ten slotte Puurs.

Antwerpen --> Noorderkempen --> Antwerpen

In Antwerpen-Centraal kwamen we toe op de benedenverdieping van het station. Dit is omdat onze trein zijn weg verderzet naar Essen. Op de app van de NMBS zag ik dat de beneluxtrein naar Den Haag een vertraging had van 10 min . Dit nog steeds ten gevolge van een persoonsongeval te Duffel. Zonder die vertraging had ik deze trein nooit kunnen halen.

Eenmaal op de trein zie ik dat deze trein de perfecte studeertrein is (als hij niet te druk is). Deze trein was uitzonderlijk rustig doordat de vorige trein een uur vertraging had en maar 15 minuten voor ons zat.

Via de HSL komen we heel snel in Noorderkempen. Zoveel tijd om te studeren had ik dus ook niet. In Noorderkempen zelf had ik 45 minuten vrij op het perron om de trein terug naar Antwerpen te nemen . Ik zat op het perron te studeren, totdat er opeens uit het niets een Thalys passeert aan 220 km/u richting Antwerpen. Dat is verschieten als je hem niet hoort of ziet afkomen. Ik wist dat de Thalys naar Amsterdam ook nog zou passeren in Noorderkempen, dus ik ben op uitkijk blijven staan zodat ik deze Thalys kon filmen. En het is gelukt!

De terugweg was gigantisch druk, dus heb ik geen foto's kunnen trekken of kunnen studeren. Eerst wou ik blijven zitten tot in Brussel, maar ik heb besloten om een rustigere trein op te zoeken.

Antwerpen --> Brussel

De volgende trein is de stoptrein naar Brussel-Zuid en Nijvel, met veel stops. Zo zijn we gestopt in Antwerpen-Berchem, Mortsel, Mortsel-Liersesteenweg, Hove, Kontich-Lint, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen-Nekkerspoel, Mechelen, Weerde, Eppegem, Vilvoorde, Buda, Schaarbeek, Brussel-Noord, Brussel-Congres, Brussel-Centraal, Brussel-Kapellekerk en Brussel-Zuid.

Brussel --> Essen

Uiteindelijk kwamen we toe in Essen, waar het volgende wondermooi stationsgebouw staat. Het station telt hier 3 sporen en alle treinen keren hier: reizigers naar Roosendaal moeten hier overstappen op een pendeltrein. Dit is zo omdat niet alle treinen van de NMBS in Nederland mogen binnenrijden.

Een andere trein bracht me dan terug naar Antwerpen en verder door naar Essen. Dit gebeurde in een M4-rijtuig met een HLE27 voorop. Deze trein had nog stops in Brussel-Centraal, Brussel-Noord, Mechelen, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Luchtbal, Ekeren, Kapellen, Heide, Kalmthout en Essen.

Op deze trein heb ik weer de hele tijd goed kunnen blokken, het einde van de cursus was hier al in zicht.

Essen --> Antwerpen

De trein voor de terugweg was een stoptrein die in alle stations stopte tussen Essen en Antwerpen: Wildert, Kalmthout, Kijkuit, Heide, Kapellen, Sint-Mariaburg, Ekeren, Antwerpen-Noorderdokken, Antwerpen-Luchtbal en Antwerpen-Centraal.

Om terug naar huis te keren, nam ik in Antwerpen-Centraal de tram en aansluitend de bus.

Na bijna een hele dag op de trein te zitten, heb ik mijn volledige cursus kunnen leren en een hoop stations kunnen bezoeken. Mijn examen ging redelijk vlot (de theorie zeker), dus heeft het zeker geholpen om die dag op de trein te studeren. Mijn volgend tripje zou twee dagen later plaatsvinden, terug om op de trein te studeren.

Volg de statistieken en de kaart voor te zien hoever ik al zit in mijn project. Op de facebookpagina komen alle foto's van de dag. Bedankt voor te lezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.