Dag 1 (28/06): Aalst-Burst, het studentenlijntje

Gepubliceerd op 28 juni 2018 om 17:39

Hierboven: de trein die me vandaag over het studentenlijntje bracht

Beervelde --> Gent Sint-Pieters

Deze trip werd verzorgd door een m08 desiro. Mooi op tijd, en ik was de enigste opstapper in Beervelde. Deze rit 4 stations afgetikt: Beervelde, Gent-Dampoort, Gentbrugge en Gent Sint-Pieters. 

Hieronder de aankomst in Dampoort, terwijl de IC van Oostende naar Antwerpen net vertrekt. 

Gent Sint-Pieters --> Aalst

Hiervoor nam ik de IC trein richting Tongeren, met stops in Merelbeke, Melle, Wetteren, Lede en Aalst. Dit was een M6 rijtuig getrokke door een HLE 19. Rustige rit, en vooral terug mooi op tijd. Aalst vond ik een mooi station (zijn ze nog aan het werken), maar vooral heel licht. 

Hieronder de foto van het rijtuig waarmee ik ben aangekomen in Aalst. 

Aalst --> Burst

De trein waarvoor ik al eerder ben gestart. Zo goed als alleen studenten op deze trein. Deze trein is gestopt in Aalst-Kerrebroek (het kleinste station van Vlaanderen), Vijfhuizen, Erpe-Mere, Bambrugge en Burst. Terug mooi op tijd. Opmerkelijk is dat deze trein werd verzorgd door 2 R41 met opeenvolgende treinnummers. 

Burst --> Zottegem

Voor terug te keren tot in Gent Sint-Pieters, ging ik over Zottegem, met een S trein. Deze keer 1 desiro stel M08. Gestopt in alle tussenliggende haltes tussen Burst en Zottegem: Terhagen, Herzele en Hillegem. 

Zottegem --> Gent Sint-Pieters

Al als laatste trein van de dag, neem ik de stoptrein van Zottegem naar Gent Sint-Pieters met stops in: Balegem-Zuid, Balegem-Dorp, Scheldewindeke, Moortsele, Landskouter, Gontrode, Melle, Merelbeke en ten slotte Gent. Was terug een R41 en weer mooi op tijd.

Een korte, maar leuke rit om al 4 lastige stations tussen Aalst en Burst te kunnen bezoeken. Bekijk ook zeker  de kaart  om mijn vooruitgang te zien. Maandag staat de volgende trip op de planning, maar deze zal een korte zijn. Tot maandag!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Gothier
6 jaar geleden

Hallo,
Prachtig dat u dit wilt doen,
Kan u mij een mailtje sturen als u lijn 73 bezocht hebt.
Bedankt