Dag 5 (06/07): Retour Zwijndrecht

Gepubliceerd op 6 juli 2018 om 17:33

Vandaag was het juist de bedoeling om van Ieper naar Zwijndrecht te sporen zonder omwegen maar dankzij een storing tussen Brussel-Zuid en Brussel-Noord, die waarschijnlijk veel mensen heeft gepest, heeft het mij leuk geholpen.

Ieper --> Sint-Niklaas

Zo heb ik toch 2 nieuwe stations van mijn lijstje kunnen schrappen: Harelbeke en Waregem, maar bezocht is bezocht.

Vandaag (6 juni) was het de bedoeling om van Ieper naar Zwijndrecht te sporen. Normaal gezien zou ik deze dag niet mee rekenen, maar ik heb toch, door een incident, 2 nieuwe stations bezocht.

Eerst nog een paar foto's van het stuk van Ieper naar Kortrijk.

Door een storing in Brussel, was de sneltrein van Brussel naar Kortrijk afgeschaft tussen Gent en Kortrijk, maar dus ook de rit omgekeerd tussen Kortrijk en Gent. Deze sneltrein stopt in elk tussenliggend station op de lijn van Gent naar Kortrijk, maar reed dus niet, waardoor de eerst volgende trein, de trein van Poperinge, deze stations aandeed om de gedupeerde reizigers op te pikken.

Zo heb ik deze rit de volgende stations gedaan: Ieper, Komen, Wervik, Menen, Wevelgem, Bissegem, Kortrijk, Harelbeke, Waregem, Deinze, De Pinte, Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort, Lokeren en Sint-Niklaas.

Rit werd door gewoonlijk uitgevoerd door een M96.

Sint-Niklaas --> Zwijndrecht

Door de extra vertraging heb ik het zekere voor het onzekere genomen en overgestapt in Sint-Niklaas i.p.v. Lokeren. Deze stoptrein heeft me weer langs dezelfde stations gestuurd: Nieuwkerken-Waas, Beveren, Melsele en Zwijndrecht. Opmerkelijk: deze rit werd uitgevoerd door een desiro M08 en de aankondiging liep een station achter. Bijvoorbeeld, toen we aan kwamen in Beveren, riep de automatische stem dat we in Nieuwkerken waren. De treinbegeleider heeft dit uiteindelijk afgezet toen we vertrokken in Melsele. Hier nog een foto van de trein in kwestie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.