Algemeen

Dit project heeft als doelstelling alle stations van België te bezoeken en er een fotoreportage van te maken. Tijdens de zomervakantie zal ik alle stations bezoeken, door enkel gebruik te maken van de trein. Het is niet de bedoeling om dit zo snel mogelijk te doen, maar eerder om een beeld te krijgen over hoe dat het spoor anno 2018 er uitziet in België.

Op deze site zal het mogelijk zijn om mijn avontuur te volgen, zowel op vlak van reportages als op de kaart.

Met dank aan het groot belgisch treinen forum voor de nodige informatie.

Over Ben (ik)

Ik ben Ben (23 jaar). Ik ben student aan de UGent en volg Fysica en Sterrenkunde. Eenmaal ik op de universiteit ben beland, moest ik elke dag met de trein pendelen. Dit is ook waar ik mijn fascinatie voor treinen heb opgelopen. Mijn vriendin woont in Heuvelland (ik in Lokeren), dus ik mag van geluk spreken dat dit een uur en een half treinen is, wat ik regelmatig een keer doe. Verder heb ik al verscheidene keren op de trein gestudeerd, tijdens de herexamens (wat dit jaar weer het geval gaat zijn) en tijdens de kerstvakantie.

Mijn droom is al enkele jaren om elk station te bezoeken, en nu maak ik er eindelijk eens werk van.

Regels

De lijst met stations, baseer ik mij op de lijst van de reizigerstellingen van eind 2017 en wetende dat er nog een aantal stations zijn heropend.

Een station is bezocht, als ik op een trein zit die stopt in het station (vertrekken en/of aankomen). Ik hoef dus niet uit te stappen. Moest die bijkomende regel ook van kracht zijn, zou het ongelofelijk lastig worden om alle stations te kunnen afgaan. Verder, als er geen treinen rijden omdat er bijvoorbeeld werkzaamheden zijn, telt de vervangbus als trein.